Mi a legértékesebb a világon?

Egyszerű kérdés, és szinte minden ember mást és mást jelöl meg legértékesebbként. Gondolkozz csak el! Neked mi a legértékesebb? Az internet világában gondoltam szétnézek, és megpróbálom megfejteni, hogy mi is az. Eleve volt egy elképzelésem, de gondoltam leellenőrzöm, hogy mások hogyan vélekednek a dologról. A keresés lesújtó eredményt hozott:

https://www.google.hu/search?q=mi+a+leg%C3%A9rt%C3%A9kesebb+a+vil%C3%A1g...

Úgy látszik, a tárgyak értéke az érték. Nem adtam fel! Tudtam, hogy létezhetnek más értékes dolgok is, és nem csalódtam, az örök kedvencemnél találtam erre vonatkozó kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__30960...

Úgy érzem, fel kell adnom a keresést, mert nem találtam meg azt, amit szeretnék. Volt, aki közel volt a megoldásomhoz, de nem volt 100%-os a találata. Tudom, most meg fogsz lepődni, majd kicsit elgondolkozol az itt leírtakon, utána el fogod fogadni azt, amire most még csak nem is nagyon gondolnál!

A világon a legértékesebb dolog, az információ!

 

Állj! Ne hidd, hogy egy kocka informatikussal van dolgod! Gondold csak végig! Mennyien gazdagodtak meg, mert volt egy jó információjuk? Mennyien gyógyultak meg, mert tudták, azt az információt, amiben a gyógyulásuk módja van? Gondold végig, mennyi pénzt fordítanak kutatásra, hogy jöjjenek azok az információk, amik majd meggyógyítanak, megetetnek, vagy éppen levegővel látnak el majd bennünket! Mit szeretnél jobban egy darab gyémántot, vagy azt az információt, hogy hol található a földben gyémánt? Mit szeretnél jobban, egy lottó ötöst, vagy tudni előre a következő 52 hét ötös lottó nyerőszámait? Ha tudnád, hogy a következő kereszteződésben baleset fog érni, akkor mennél tovább?

Miért mész el a szétszórt értékek mellett?

 

Hogyan közlekednek az emberek? Miért történik annyi baleset? Mi tudná a balesetek számát drasztikusan csökkenteni? Hát természetesen a világ legértékesebb dolga, az információ. Teszteld le a partneredet vezetés közben! Valamikor menet közben kérdezd meg tőle, hogy milyen tábla volt az előbb? Nagy valószínűséggel nem fogja tudni, vagy ha igen, akkor csak azért, mert gyakran jár arra, és már többször megnézte. „Rutinból” közlekedik….. Ismeretlen helyen figyeli a táblákat? Ne válaszolj, úgyis tudom a választ. Elég az, ha csak a táblákat és a forgalmat nézed? Az elég információ? Vagy azzal lesz teljes az információd, ha azt is tudod, hogy melyik szituációban mit jelentenek a közlekedési jelzések, és hogy kell megoldani azt a szituációt? Sajnos az emberek úgy közlekednek, mintha a járdán mennének gyalogosan, előre nézve, és úgy mennének el a járdán öt méterenként heverő tízezresek mellett. Nem gyűjtik össze az információt, ami a világon a legértékesebb dolog! Miért kell irányjelezned? Azért, mert ha ezt az információt nem kapják meg időben a közlekedési partnereid, akkor könnyen neki mehetnek a járművednek. Tehát az információ olyan, mint a szeretet. Nem csak kapni jó, hanem adni is. Ne azért jelezz, hogy a másiknak jó legyen, hanem azért, mert azzal magadat véded! Bízhatsz abban, hogy neked rendkívüli reflexed, és helyzetfelismerő képességed van. Persze! Ez biztosan így is van! De vajon annak az öreg hentesnek, -aki éppen melletted megy a másik sávban- is olyan a helyzetfelismerése, mint a tiéd? Fog olyan gyorsan dönteni, mint te? És olyan jól?

Szeretsz játszani?

 

Vicces a kérdés! Mindenki szeret. Homo Ludens – A játékos ember. Biztosan egyetértünk abban, hogy izgalmasabb a játék, ha nem csak a gép ellen játszunk, hanem más emberekkel. A világ legnagyobb társasjátékának a neve: Közlekedés. Nem szereti mindenki ezt a játékot, de annak is kell játszania, aki nem szereti. Ezért az ilyen játékosokra különösen kell figyelned! Ott vannak még a gyerekek, és azok, akiknek fogalmuk sincs a játékszabályokról. Ők is fognak játszani veled, de rájuk is neked kell majd vigyázni. Tudod miért? Mert te fogod tudni a játékszabályokat, és a létező összes információt be fogod gyűjteni, hogy tudj rájuk is vigyázni. És tudod miért? Mert te egy felelősségteljes, szociális játékos vagy!